7.04.2018

Sezon ogniskowy rozpoczęty







Dziś bez komentarza, bo chyba nie trzeba :) Na razie wystarczy popatrzeć, posłuchać i uruchomić wyobraźnię... O ogniskach napiszę za dwa, trzy dni.

9 komentarzy:

  1. Witam Elu.To chyba chodzisz z grabiami przez cały sezon,bo u mnie na wiosnę ognisko niczym płonąca stodoła;)))
    Pozdrawiam.
    Ifka.

    OdpowiedzUsuń
  2. :D :D U nas płonących stodół co najmniej 5 - duży teren, kasztany, jesiony itd. Na filmiku jest ognisko marki ognisko do "kokoszenia się". Tuż po wiosennym wyczyszczeniu i rozpaleniu pod kiełbaskę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ski i ziemniaczki smakują tak samo :)))
    pozdrawiam Ifka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ucięło mi komentarz :(((((

      Usuń
    2. Domyśliłam się, że kiełbaski :) Ale to ognisko "zasiadane" z gośćmi (starszymi). Dla nas wystarczy "płonąca stodoła", z takiej ziemniaczki lepiej wychodzą :D :D :D Mi jeszcze nic nie ucięło, ale jak się powtórzy to będę szukać jakiegoś błędu. ♥

      Usuń
  4. To uważaj,żeby nic Ci nie ucięło przy pracach i przy redagowaniu:)))).......a ,ogniska są zawsze takie same,czyli nastrojowe,ognisko musi gadać,trzeszczeć,skwierczeć,mamrotać czasem :))))...itp..
    Ifka pozdrawia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ifka, nie utnie :) . Z drugim stwierdzeniem niekoniecznie się zgodzę ;) Właśnie wróciłam z porządkowego ogniska i jak nic padnę po 20... Tylko że ja ten wiosenny porządek muszę zrobić na ponad pół hektara, więc już tak nastrojowo nie jest :D :D :D Ale pachnę dymem jak się patrzy!

      Usuń
  5. ELA,a ja właśnie wróciłam z oporządzania kur,pachnę też ... :)))),ale co tam!Wiosna ! Trza to trza!
    serdeczności ślę Ifka.

    OdpowiedzUsuń

Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami suszonymi - pyszne vege i garstka dobrych wiadomości o grzybach

  Sezon za nami. Grzybków nazbieraliśmy? No nazbieraliśmy. To najwyższy czas robić z nich pyszności. Nie dość, że smakowite, to pełne zdrowi...